9/23/2010

Johnny Knoxville en Palladium presents: DETROIT LIVES


Je kent hem vast wel van ‘Jackass’ ‘wildboys’ en de ‘Dudesons’ deze acteur/producer is niet alleen maar een pijn verslaafde gek die stunts uithaalt maar ook zeker een man die graag op alle vlakken de grenzen opzoekt.

Zo nu dan ook in samenwerking met PalladiumBoots.
Johnny Knoxville En palladium presents: DETROIT LIVES, een documentaire over de verborgen stedelijke gebouwen en architectonische schatten. deze keer heeft hun zoektocht ze geleid naar de oude bijna industrie dode stad Detroit. Een stad vol verlaten oude fabrieken waar men geen aandacht meer aan geeft, maar zeker niet in vergetelheid mogen raken. Want er waait een hoop geschiedenis in deze gebouwen, en zo ook een hoop kansen.

Johnny, treed buiten het toeristen boekje onder begeleiding van de prominente punk band uit Detroit The Dirt- bombs, hip hop artiest Black Milk en restaurateur Phil Cooley. De stad zit vol talent en kansen, deze zelfde mensen herbouwen de stad van binnen uit.
In de documentaire wordt onder andere een bezoek gebracht aan Fisher Body Plant, Packard Plant, Sparklewood (kunstenaarscollectief/muziekpodium) D’Mongo’s Café, Slows Barbecue, Michigan Cen- tral Station en Berry Gordy’s villa - de Motown Mansion. Je kan de videos bekijken op:palladiumboots

Verder even kort over palladium, wat is palladium? Palladium werd in 1920 opgericht door groep ondernemers, het bedrijf ging vliegtuig banden ontwikkelen. 1947, toen na het einde van de Tweede Wereldoorlog de vraag naar vliegtuigbanden sterk afnam, zette Palladium hun expertise op het gebied van canvas en banden in om laarzen te maken die even duurzaam en bestendig waren als hun banden. Al gauw werd de klassieke canvas Pampa boot van Palladium de standaardschoen voor het legendarische Franse Vreemdelingenlegioen. Meer dan 60 jaar later is het tijdloze design van Palladium’s kenmerkende Pampa boot even relevant als altijd en weer beschikbaar voor ontdekkers en avonturiers van over de hele wereld.
kijk voor de complete documentaire hier: Detroit lives


tekst: morrison

No comments: