150 gram tarwebloem
500 gram appels
2 el citroensap
1/2 tl kaneel
1 el suiker
Deeg:
100 gram zachte boter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
1 snufje zout
1 tl geraspte citroenschil
100 gram tarwebloem
100 gram volkorenmeel
2 tl bakpoeder
6 el melk
en verder een vorm van 28 cm doorsnee en boter voor de vorm
1 Voor de kruimellaag boter, suiker en vanillesuiker vermengen. De gezeefde bloem met de deeghaken van de mixer erbij mengen. Het deeg met de handen in een kom brokkelen en afgedekt met een doek in de koelkast zetten.
2 De appels schillen en in dunne schijfjes snijden. Met citroensap besprenkelen. De oven voorverwarmen op 180 graden.
3 Voor het deeg, de boter met de suiker en vanillesuiker tot schuim kloppen. Eieren, zout en meel erbij mengen. De citroenschil toevoegen, bloem en bakpoeder erover zeven en met de melk erdoor roeren.
4 Een springvorm invetten en het deeg erin leggen. De appels en cirkelvormig over verdelen. De appels bestrooien met kaneel en suiker en met de kruimels. Ongeveer 50 min in de hete oven bakken.
(recept van Snel en gezond koken) thanks to appeltaarten.web-log klik voor meer recepten op de link
morrison
No comments:
Post a Comment